Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг

Вкусна вечеря за двама, богата на желязо и витамин С.

11 August 2014 11:41
Пикантно агнешко с булгур и таханов дресинг
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 646
  • маз 36
  • нас. маз 10
  • въгл 51
  • захар 10
  • фибри 5
  • прот 30
  • сол 0

Продукти

2 1/2 с.л. зехтин
2 глави лук, разполовени и тънко нарязани
3 скилидки чесън, смачкани
1 червена люта чушка, без семена, тънко нарязана
100 г булгур
1 с.л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
2 с.л. кисело мляко
2 ч.л. кимион на зърна
2 ч.л. смлян кориандър
200 г агнешка кайма
100 г чери домати, на четвъртинки
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
1 малка връзка магданоз, нарязан

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Сложете лука и запържете за 15 мин, докато се карамелизира. Около 5 мин преди края добавете 2 скилидки чесън и лютата чушка. Отстранете от огъня и оставете настрани.


2. Пригответе булгура според инструкциите на опаковката и отцедете много добре. Смесете тахана, 1 с.л. от лимоновия сок, останалия чесън, киселото мляко и подправете на вкус. Ако е нужно, разредете с 1-2 с.л. вода.


3. В тигана с лука загрейте останалия зехтин. Добавете кимиона на зърна и кориандъра и запържете за минутка. Прибавете агнешкото и пържете около 5 мин, докато се сготви изцяло.


4. Добавете доматите, пресния лук, магданоза, останалия лимонов сок, сол и черен пипер към булгура, разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране. Отгоре сложете от каймата и полейте с тахановия дресинг.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ