Салата с яйца и запечено цвекло

Вкусна и интересна салата за двама.

11 August 2014 11:36
Салата с яйца и запечено цвекло
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 363
  • маз 28
  • нас. маз 8
  • въгл 18
  • захар 17
  • фибри 4
  • прот 11
  • сол 1

Продукти

200 г вакуумирано сварено цвекло, без оцет, нарязано на резени
2 с.л. зехтин
3 ч.л. шери оцет
1 с.л. течен мед
2 яйца
2 с.л. сметана (крем фреш)
1 ч.л. дижонска горчица
няколко стръка копър, повечето ситно нарязани, останалите за украса
70 г бейби спанак
1 с.л. натрошени печени лешници
2 филии хляб и масло, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете цвеклото в тавичка, сипете половината зехтин, 2 ч.л. от оцета, меда и подправете на вкус. Запечете за 20-25 мин, като разбърквате два пъти, докато започне да лепне.


2. През това време сварете яйцата във вряща вода за 10 мин, полейте ги със студена течаща вода, обелете ги и ги разполовете.


3. Смесете останалия зехтин, сметаната, горчицата, оцета и нарязания копър. Сложете бейби спанака в дресинга, разбъркайте и разпределете след това в чинии заедно с цвеклото и яйцата. Сервирайте с хляб и масло.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ