Скариди с ананас и зелен боб

Всички обичаме нещо, леко запържено в тиган. Предлагаме ви нова възпламеняваща рецепта.

01 August 2014 15:22
Скариди с ананас и зелен боб
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 228
  • маз 7
  • нас. маз 1
  • въгл 20
  • захар 18
  • фибри 3
  • прот 22
  • сол 3

Продукти

1 с.л. слънчогледово олио
2 стръка лимонена трева, твърдата част отстранена, останалата ситно нарязана
3-4 см пресен джинджифил, настърган
100 г пресен ананас на парченца
100 г зелен боб
100 г цели чери домати
200 г кралски скариди
1 малка връзка босилек

[b]ЗА СОСА[/b]
4 с.л. сок от зелен лимон и резени за сервиране
2 с.л. течен пилешки бульон
по 1 с.л. рибен сос и светла кафява захар

Приготвяне

1. Разбъркайте съставките за соса в малка купа и оставете настрани.


2. Загрейте олиото в голям тиган. Запържете лимонената трева и джинджифила, докато стане златист. Добавете ананаса, зеления боб и чери доматите, разбъркайте и запържете за 3-5 мин, докато бобът стане готов. Прибавете скаридите и соса, запържете за още 3-5 мин, докато скаридите се сготвят. Разбъркайте с по-голямата част от босилека. Сервирайте с лимоновите резени и поръсете с останалите листа босилек.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ