Леща с тиква върху питка

Тази рецепта за семейна вечеря няма да ви струва много, освен това е засищаща.

01 August 2014 15:08
Леща с тиква върху питка
40 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 485
  • маз 12
  • нас. маз 2
  • въгл 58
  • захар 14
  • фибри 9
  • прот 42
  • сол 1

Продукти

1 с.л. слънчогледово олио
1 глава лук, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
по 1 ч.л. смлени кориандър, кимион и куркума
1/2 ч.л. кайенски пипер
400 г тиква, обелена и нарязана на 2 см кубчета
400 г нарязани домати от консерва
1,2 л пилешки бульон
1 пълна с.л. чътни от манго
300 г леща
1 малка връзка кориандър, едро нарязана
индийски хляб наан, за сервиране

Приготвяне

1. Сложете олиото и лука в тенджера и гответе около 5 мин. Добавете чесъна и гответе още 1 мин, след това прибавете подправките и тиквата. Разбъркайте добре.


2. Сипете в тенджерата доматите, бульона и чътнито, подправете на вкус. Оставете да кипне, а след това да къкри около 10 мин. Добавете лещата и гответе още 20 мин, докато лещата и тиквата омекнат напълно. Поръсете с листата кориандър и сервирайте върху топла питка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ