Запечени наденички с тиква, горчица и салвия

Тази рецепта за семейна вечеря няма да ви струва много, освен това е засищаща.

01 August 2014 15:04
Запечени наденички с тиква, горчица и салвия
50 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 571
  • маз 38
  • нас. маз 14
  • въгл 36
  • захар 10
  • фибри 5
  • прот 23
  • сол 3

Продукти

8 свински наденички
1 голяма глава червен лук, на резени
300 г тиква, на резени
1/2 малка връзка салвия, само листата
1 с.л. зехтин
2 ч.л. брашно
200 мл пилешки бульон
2 с.л. едрозърнеста горчица
500 г картофено пюре с карфиол

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете наденичките в тава заедно с лука, тиквата и салвията. Полейте отгоре със зехтина и разбъркайте добре. Запечете за 40-50 мин, като периодично ги обръщате, докато наденичките се зачервят, а тиквата омекне. Прехвърлете в чиния за сервиране.


 


2. Отцедете мазнината от тавата, сложете тавата върху котлон на умерен огън. Добавете в нея брашното и разбъркайте, след това постепенно сипете бульона. Разбърквайте и изстържете всички парченца от тавата. Прибавете горчицата и оставете на тих огън около 5 мин, докато сосът се сгъсти. Сервирайте соса и картофеното пюре заедно с наденичките със запечените зеленчуци.


 


Тук ще намерите рецептата за Картофено пюре (стъпка 4).

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ