Запечени наденички с тиква, горчица и салвия

Тази рецепта за семейна вечеря няма да ви струва много, освен това е засищаща.

01 August 2014 15:04
Запечени наденички с тиква, горчица и салвия
50 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 571
  • маз 38
  • нас. маз 14
  • въгл 36
  • захар 10
  • фибри 5
  • прот 23
  • сол 3

Продукти

8 свински наденички
1 голяма глава червен лук, на резени
300 г тиква, на резени
1/2 малка връзка салвия, само листата
1 с.л. зехтин
2 ч.л. брашно
200 мл пилешки бульон
2 с.л. едрозърнеста горчица
500 г картофено пюре с карфиол

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете наденичките в тава заедно с лука, тиквата и салвията. Полейте отгоре със зехтина и разбъркайте добре. Запечете за 40-50 мин, като периодично ги обръщате, докато наденичките се зачервят, а тиквата омекне. Прехвърлете в чиния за сервиране.


 


2. Отцедете мазнината от тавата, сложете тавата върху котлон на умерен огън. Добавете в нея брашното и разбъркайте, след това постепенно сипете бульона. Разбърквайте и изстържете всички парченца от тавата. Прибавете горчицата и оставете на тих огън около 5 мин, докато сосът се сгъсти. Сервирайте соса и картофеното пюре заедно с наденичките със запечените зеленчуци.


 


Тук ще намерите рецептата за Картофено пюре (стъпка 4).

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ