Крем от бял шоколад с босилек и балсамови ягоди

Бързо, вкусно и италианско!

30 July 2014 17:41
Крем от бял шоколад с босилек и балсамови ягоди
10 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 606
  • маз 37
  • нас. маз 22
  • въгл 64
  • захар 49
  • фибри 1
  • прот 9
  • сол 0

Продукти

400 мл сметана
1 голяма връзка босилек, листата и стеблата накъсани, и още няколко листа за декорация
450 г бял шоколад, нарязан
85 г кристална захар
5 с.л. балсамов оцет
375 г ягоди, почистени и нарязани на половинки

Приготвяне

1. Налейте сметаната в тенджерка, добавете листата и стеблата от босилека. Кипнете на умерен огън, дръпнете от огъня и оставете да се ароматизира за 5 мин. Прецедете и изхвърлете босилека, след което затоплете отново сметаната.


2. Добавете шоколада, оставете да се разтопи за няколко минути и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Разпределете в 6 чаши за сервиране и охладете поне за 1 час.


3. В малък съд смесете захарта и балсамовия оцет с 2 с.л. вода и кипнете на умерен огън, като разбърквате постоянно, докато захарта се разтопи. Гответе, докато течността се изпари наполовина и получите гъст сироп – около 5 мин. Охладете и изсипете върху ягодите, оставете да престои поне 1 час.


4. Разпределете балсамовите ягоди върху крема, украсете с пресни листа босилек и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ