Лесна лазаня с песто

Бързо, лесно, свежо!

24 July 2014 17:47
Лесна лазаня с песто
45 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 787
  • маз 62
  • нас. маз 30
  • въгл 27
  • захар 7
  • фибри 6
  • прот 21
  • сол 2

Продукти

190 г готово песто
500 г маскарпоне
200 г спанак, едро нарязан
250 г замразен грах
по 1 малка връзка босилек и мента, листата нарязани, запазете няколко за декорация
12 пресни кори за лазаня
малко мляко
85 г настърган пармезан
50 г кедрови ядки
зелена салата, за сервиране, по желание

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 180°С (160°С с обдухване). Сложете в тенджера пестото, половината от маскарпонето и 250 мл вода (или зеленчуков бульон, ако имате). Разбърквайте и загрейте, докато стане гладко и кипне. Добавете спанака и граха и гответе още няколко минути, докато спанакът увехне, а грахът се разскрежи. Добавете зелените треви и подправете.


2. Сложете една трета от сместа на дъното на съд за печене, около 18 х 25 см. Покрийте с 4 кори, повторете още два слоя и накрая завършете с ред кори за лазаня. Смесете останалото маскарпоне с толкова мляко, че да получите течна консистенция, подправете и полейте лазанята. Поръсете с пармезана и кедровите ядки. Изпечете за 35-40 мин, докато стане златиста отгоре и закипи по краищата. Поръсете с отделените листа босилек и сервирайте със зелена салата, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ