Венецианска паста с патешко рагу

Както при всички рецепти за рагу, и в тази то се вари бавно, така че месото да стане много крехко.

24 July 2014 15:48
Венецианска паста с патешко рагу
150 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 505
  • маз 12
  • нас. маз 2
  • въгл 62
  • захар 8
  • фибри 0
  • прот 30
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
4 патешки бутчета
2 глави лук, ситно нарязани
2 големи скилидки чесън, смачкани
2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. брашно
250 мл червено вино
2 х 400 г консерви нарязани домати
1 кубче пилешки бульон, приготвено с 250 мл вода
3 стръкчета розмарин, само листата нарязани
2 дафинови листа
1 ч.л. захар
2 с.л. прясно мляко
600 г пачери или друга плоска паста
пармезан, настърган, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма тенджера. Запържете патешките бутчета от всички страни за 10 мин. Извадете настрана. Добавете лука и запържете за 5 мин, докато омекне. Прибавете чесъна и гответе още 1 мин, после сложете канелата и брашното и пак бъркайте за минута. Върнете месото в тенджерата, налейте виното, доматите, бульона, подправките, захарта и подправете. След като заври, намалете котлона, похлупете и гответе 2 ч, разбърквайки от време на време.


2. Внимателно извадете бутчетата в чиния. Махнете излишната мазнина и накъсайте месото на дребно. Върнете го в соса заедно с млякото и гответе без капак още 10-15 мин, докато варите пастата.


3. Сварете пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете, но запазете 1 ч.ч. от водата. Прибавете пастата към рагуто и гответе още 1 мин. Добавете от водата, ако е прекалено гъсто. Сервирайте с настърган пармезан, по желание.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ