Минестроне със зелен боб

Типичната италианска супа - опитайте!

24 July 2014 15:39
Минестроне със зелен боб
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 260
  • маз 11
  • нас. маз 2
  • въгл 31
  • захар 9
  • фибри 6
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

2 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 морков, ситно нарязан
1 стебло целина, ситно нарязано
70 г панчета (вид италиански бекон), по желание
1 дафинов лист
1 1/2 л зеленчуков или пилешки бульон
100 г дребна паста като звездички или орзо
300 г смесен зелен боб
100 г зеле, нарязано
4 с.л. песто
хрупкав хляб, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Запържете лука, чесъна, моркова и целината, докато омекнат, но без да покафеняват. Извадете ги с решетъчна лъжица и оставете настрана.


2. Запържете панчетата, ако слагате – няма нужда от повече мазнина, но дръжте огъня умерен, докато тя започне да се топи. Пържете до кафяво, но не твърде хрускаво. Прехвърлете в цедка и после отцедете излишната мазнина върху кухненска хартия.


3. Сложете зеленчуковата смес и панчетата обратно в съда. Добавете дафиновия лист, обилно подправете и налейте бульона. Кипнете, добавете пастата и варете още 5 мин.


4. Почистете зеления боб, нарежете го на парчета и добавете в тенджерата. Гответе още 3 мин и добавете зелето. Оставете да кипне отново, гответе 2 мин. Добавете пестото в супата точно преди да сервирате, поднесете с хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ