Джинджифилови близалки с кисело мляко и горски плодове

Вкусни джинджифилови близалки за малки и големи

02 July 2015 17:19
Джинджифилови близалки с кисело мляко и горски плодове
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 247
  • маз 2
  • нас. маз 1
  • въгл 44
  • захар 39
  • фибри 2
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

100 г джинджифилови бисквити с ядки
400 г кондензирано мляко
250 г червени горски плодове, напр. ягоди, малини и френско грозде
500 г нискомаслено кисело мляко
250 г лилави горски плодове, използвахме сини боровинки, къпини и касис


НЕОБХОДИМИ СА ВИ:
8 хартиени чашки
8 дървени клечки за сладолед

Приготвяне

1. Сложете бисквитите в кухненски робот и ги натрошете на дребно. Добавете 2 с.л. кондензирано мляко и бъркайте, докато трохите започнат да се слепват. Разпределете в 8 чашки, като притискате плътно към дъното с лъжица. Добре изгребете всички бисквитени трохи, да не миете робота преди следващата стъпка.


2. Нарежете на едро по-големите червени плодове. Пасирайте половината от тях с ½ от кондензираното и ½ от киселото мляко, докато се получи гладка смес. Извадете ножа от купата на робота, добавете останалите плодове и разбъркайте. Разпределете сместа в 4 от чашките. Повторете същото с лилавите плодове и останалите продукти.


3. Сложете по една клечка във всяка чаша, като я забиете до дъно, за да стои изправена. Замразете за поне 4 часа преди сервиране. За да извадите близалките, ги обърнете наобратно и внимателно издърпайте чашите.


ЗА БРОЙ: 247 ккал, 13 г протеини, 44 г въглехидрати, 2 г мазнини, 1 г наситени мазнини, 2 г фибри, 39 г захари, 0,4 г сол.


 


Направете го БЕЗ ГЛУТЕН


Заменете бисквитите с безглутенов вариант или направо ги пропуснете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ