Солени хрупкави бадемки

Вкусна добавка към плодов десерт

02 July 2015 18:08
Солени хрупкави бадемки
25 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 226
  • маз 16
  • нас. маз 5
  • въгл 17
  • захар 13
  • фибри 0
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

50 г масло

75 г светла кафява захар

голяма щипка морска сол

1 ½ с.л. брашно

100 г печени филирани бадеми

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 180 С (160 С с обдухване). Застелете тава с хартия за печене. Разтопете маслото, захарта и голяма щипка морска сол в голяма тенджера, докато кипнат – не бива да покафенява твърде много. Прибавете брашното и бадемите, разбъркайте добре.


2. Работете бързо и разделете сместа в тавата на 6 купчинки, като оставите разстояние между отделните бисквити. Внимателно притиснете с лъжица и поръсете с още малко морска сол. Печете 10 мин и оставете да изстинат, преди да сервирате с панакотата.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ