Брауни кейкчета с череши

Тези красиви, мънички колкото хапка брауни можете да сервирате като специален десерт с малко разбита сметана и още череши или просто да сложите в кутия за хапване, където и да ви застигне шоколадовият глад.

03 July 2015 13:45
Брауни кейкчета с череши
20 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 346
  • маз 21
  • нас. маз 12
  • въгл 35
  • захар 28
  • фибри 3
  • прот 4
  • сол 0

Продукти

175 г масло, нарязано, и още за намасляване
200 г черен шоколад, нарязан
250 г светла кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
85 г брашно
50 г какао + малко за сервиране
¼ ч.л. сода бикарбонат
3 големи яйца, разбити
200 г череши, разполовени и без костилки, и още 12 цели с дръжките
сметана, разбита, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 180 С (160 С с обдухване). Намажете с масло форма за мъфини с 12 гнезда и застелете дъната с хартиени ленти – така по-лесно ще извадите кейкчетата, или използвайте хартиени форми за мъфини.


2. Сложете маслото, 150 г шоколад, ванилията и захарта в съд и ги затоплете на водна баня, докато се разтопят. Оставете сместа леко да изстине. Пресейте брашното, какаото и содата с щипка сол в голяма купа. Добавете шоколадовата смес, яйцата, черешите, останалите 50 г шоколад и разбъркайте леко, колкото да се смесят.


3. Разпределете сместа в гнездата и изпечете за 18 мин, докато все още е леко меко в средата – те ще продължат да се готвят още няколко минути, докато изстиват. Оставете да се охладят за 30 мин или поднесете топли с малко разбита сметана и черешка отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ