Слънчево тирамису

Впечатляващ десерт без готвене

03 July 2015 13:54
Слънчево тирамису
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 435
  • маз 28
  • нас. маз 17
  • въгл 35
  • захар 27
  • фибри 2
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

2 средни яйца, отделно белтъци и жълтъци
50 г захар
250 г маскарпоне
150 мл пълномаслена сметана
125 мл вино марсала
175 г бишкоти
400 г смес от нектарини и праскови, без костилките, нарязани
50 г хрупкави бисквити амарети

Приготвяне


  1. Разбийте с електрически миксер жълтъците с половината захар, докато сместа стане бледа и кремообразна – това ще отнеме около 3-4 мин. Разбийте маскарпонето в голяма купа, добавете сметаната и я разбийте, докато се смесят напълно. Сипете и разбитите жълтъци и отново разбийте, докато сместа стане гладка и лека.

  2. Почистете миксера и разбийте белтъците в друга купа, докато се образуват връхчета. Добавете останалата захар и разбийте, докато сместа стане гладка и плътна. Прехвърлете 1/3 от разбитите белтъци в сместа с жълтъците, разбийте и постепенно добавете останалото количество.

  3. Пригответе чашите или съда за сервиране. Сипете виното в плитка чиния и потопете бишкотите за кратко в него, без да се напояват много. Сложете половината от бишкотите в чашите, поръсете с половината плодове, покрийте с половината кремообразна смес и накрая натрошете от хрупкавите бисквити. Повторете, но завършете с крема и запазете половината хрупкави бисквити. Покрийте и охладете за няколко часа или за една нощ.

  4. Преди да сервирате, натрошете отгоре запазените бисквити и поднесете с лъжичка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ