Ананасова кайпириня

Националният коктейл на Бразилия Въпреки че традиционно се приготвя с лайм, кайпиринята може да се направи и с ананас или маракуя. Купете си ликьор кашаса от по-добрите магазини за алкохолни напитки.

06 July 2015 15:32
Ананасова кайпириня
0 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 433
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 80
  • захар 77
  • фибри 2
  • прот 1
  • сол 0

Продукти

1 малък ананас
сокът от 4 лайма
връзка прясна мента
8 с.л. кристална захар
400 мл кашаса или светъл ром
натрошен лед за 8 чаши
800 мл сок от ананас

Приготвяне

1. Обелете ананаса и го нарежете на 3 см кубчета. Сложете 8 малки шепи ананас, сока от лайм, половината мента и захарта в дълбока купа и ги намачкайте с дървена лъжица или чукало от хаванче.


2. Налейте кашасата и малко лед, след това разпределете между 8 чаши. Добавете още лед, долейте чашите с ананасовия сок. Декорирайте ги с още стръкчета мента и кубчета ананас, набодени на коктейлни клечици.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ