Шишчета от сирене с риган

Бразилците правят тези шишчета със сирене, наречено кейжо де коальо, което е много подобно на познатото ни халуми – то е със стегната консистенция и не се разпада при печене.

06 July 2015 16:10
Шишчета от сирене с риган
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 305
  • маз 25
  • нас. маз 14
  • въгл 1
  • захар 1
  • фибри 0
  • прот 18
  • сол 2

Продукти

2 х 250 г пакета халуми
2 с.л. зехтин
1 с.л. сушен риган

Приготвяне

1. За да премахнете излишната сол, накиснете халумито в студена вода за 2 часа или за цяла нощ. Нарежете го на 4 дълги парчета и ги нанижете на шишчета. Полейте със зехтин и поръсете с ригана и смлян черен пипер.


2. Загрейте скарата или грил тиган. Изпечете ги за 2-3 мин от всяка страна и сервирайте със сосовете 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ