Франго чураско

(пиле с лимон и чесън на грил)

06 July 2015 16:47
Франго чураско
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 337
  • маз 23
  • нас. маз 5
  • въгл 8
  • захар 7
  • фибри 0
  • прот 26
  • сол 1

Продукти

900 г пилешко месо от бутчетата, без кости (по възможност с кожата)
сокът и кората от 2 лимона
1 с.л. червен пипер
1 с.л. леко лют пири-пири сос или друг лют сос
2 с.л. кафява захар
3 скилидки чесън, смачкани
3 с.л. зехтин
2 с.л. листа от кориандър, нарязани

Приготвяне

1. Сложете пилешкото в широк, неметален съд и го покрийте с всички останали съставки. Разбъркайте добре, покрийте и охладете за поне 2 часа или за цяла нощ. Оставете на стайна температура 1 час, преди да печете.


2. Нанижете половината месо на 2 метални или дървени шиша, повторете с останалото месо. Загрейте барбекюто до много горещо или използвайте грил тиган. Изпечете за 6 мин, обърнете от другата страна и печете още 4 мин. Ако парчетата са големи, печете по още минута-две от всяка страна на умерен огън, за да не изгорят. Свалете от скарата и дръжте на топло, завито под фолио.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ