Чеснова пица с домати и моцарела

Страхотна хрупкава коричка и въздушно тесто!

06 July 2015 17:29
Чеснова пица с домати и моцарела
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 501
  • маз 25
  • нас. маз 10
  • въгл 51
  • захар 5
  • фибри 5
  • прот 19
  • сол 1

Продукти

½ от тестото за пица (вижте основната рецепта вляво), разделено на 2 топки
1 глава лук шалот, нарязана на полумесеци
2 с.л. бял балсамов оцет
3 с.л. зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън, тънко нарязани
шепа чери домати, може да са разноцветни, разполовени или на четвъртинки
1 голяма топка моцарела, отцедена
10 листа босилек
10 черни маслини

Приготвяне

Пригответе тестото според основната рецепта.


Сложете лука в лека марината от 1 с.л. оцет и малко сол. Оставете го да постои, докато печете пиците от едната страна.


Полейте изпечените страни на двете пица с по 1 с.л. зехтин и разпределете чесъна върху тях. Подправете и сложете върху грила с неизпечената страна. Печете, докато тестото стане хрупкаво.


Извадете пиците и разпределете върху тях доматите, моцарелата, босилека, маслините и останалия зехтин и оцет. Отцедете лука и го поръсете отгоре. Подправете всичко и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ