Песто пица с патладжан и козе сирене

Необичайна но много вкусна комбинация

06 July 2015 17:34
Песто пица с патладжан и козе сирене
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 431
  • маз 20
  • нас. маз 6
  • въгл 52
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 12
  • сол 1

Продукти

½ от тестото за пица (вижте основната рецепта на стр…..), разделено на 2 топки
1 малък патладжан, тънко нарязан по дължина
1 средна глава червен лук, дебело нарязана
2 с.л. зехтин екстра върджин
4 с.л. прясно песто
75 г твърдо козе сирене
едро смлян лют червен пипер (по желание)
листа босилек, за сервиране

Приготвяне


  1. Пригответе тестото според основната рецепта.

  2. Полейте зеленчуците със зехтин и ги подправете добре. Запечете ги на барбекю или на грил тиган за около 5 мин от всяка страна, докато станат на тъмни ивици и патладжанът омекне. Извадете и оставете настрана. Изпечете едната страна на пиците.

  3. Разпределете пестото върху изпечената страна на пицата. Добавете патладжана, лука и натрошеното козе сирене, поръсете с лют червен пипер, ако желаете. Запечете на грила под капак и сервирайте, когато сиренето се разтопи. Сервирайте с поръсени листа босилек.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ