Пица с лимон, фенел и скариди

Необичайно съчетание, приготвено у дома

06 July 2015 17:38
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 484
  • маз 22
  • нас. маз 10
  • въгл 49
  • захар 3
  • фибри 5
  • прот 24
  • сол 2

Продукти

½ от тестото за пица (вижте основната рецепта на стр…..), разделено на 2 топки
1 малка глава фенел, обелен и тънко нарязан
10 големи сурови обелени скариди
настърганата кора на 1 лимон
1 ч.л. едро смлян лют червен пипер
2 с.л. зехтин
100 г моцарела, нарязана на 2 см кубчета
100 г сирене пекорино, едро настъргано
10 чери домата, разполовени при нужда
1 пълна ч.л. дребни каперси
2 шепи нарязано радичио

Приготвяне

 



  1. Пригответе тестото според основната рецепта.

  2. Смесете в плитка чиния фенела, скаридите, лимоновата кора, лютия пипер и зехтина. Овкусете и изпечете на барбекю или грил тиган, като обърнете веднъж, докато се отбележат кафеникави ивици. Изпечете пиците от едната страна.

  3. Разпределете върху изпечената страна на пиците двата вида сирене, сместа от фенел и скариди, чери доматите и каперсите. Запечете, докато сиренето омекне. Поръсете с радичиото и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ