Салата от палмови сърцевини с дресинг от лайм и мед

В Бразилия палмовите сърцевини се приготвят по много начини: на салата, салца, дори супа. Приличащи на нещо между артишок и стебла целина, техният киселичък вкус е уникален и е лесно да освежите салатата с кремообразната им текстура.

06 July 2015 17:45
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 284
  • маз 24
  • нас. маз 4
  • въгл 11
  • захар 7
  • фибри 8
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

100 г зелен фасул, почистен и нарязан на 2,5 см парченца
1 лимон, разполовен
1 малка глава червен лук, нарязан на полумесеци
2 авокада, обелени и нарязани
150 г чери домати, на половинки
2 х 410 г консерви палмови сърцевини, нарязани на 1 см резени
5 черни маслини, разполовени
ЗА ДРЕСИНГА
1 с.л. бял винен оцет
сокът от 2 лайма
3 с.л. зехтин
1 с.л. течен мед
1 с.л. нарязани листа от кориандър

Приготвяне

1. Бланширайте зеления фасул за 1-2 мин в подсолена вода, отцедете и изплакнете в студена вода. Подсушете върху салфетка и сложете в голяма купа.


2. Изстискайте малко лимон върху лука и авокадото и оставете за 1 мин. Добавете в купата доматите, палмовите сърцевини, маслините, лука и авокадото.


3. Сложете съставките за дресинга в бурканче с капачка, добавете малко сол и пипер и разклатете добре. Точно преди да сервирате, полейте салатата с дресинга и разбъркайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ