Пица с панчета, синьо сирене и печени праскови

Вълнуваща комбинация от вкусове

06 July 2015 17:49
Пица с панчета, синьо сирене и печени праскови
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 488
  • маз 24
  • нас. маз 11
  • въгл 49
  • захар 3
  • фибри 4
  • прот 20
  • сол 1

Продукти

½ от тестото за пица (вижте основната рецепта на стр…..), разделено на 2 топки
зехтин, за печенето
1 праскова или нектарина, разполовена, без костилка, нарязана на четвъртинки
6 резена панчета
100 г моцарела, нарязана на 2 см кубчета
100 г горгонзола, натрошена на 3 см парчета
2 с.л. едро нарязани орехи
2 големи шепи рукола

Приготвяне


  1. Пригответе тестото според основната рецепта.

  2. Поръсете с малко зехтин, сол и черен пипер парчетата праскова и ги запечете на грил тиган или на барбекю за около 2 мин, докато станат на кафеникави ивици. Извадете и нарежете на тънко. В тиган запържете панчетата, докато стане хрупкава, извадете. Изпечете едната страна на пиците.

  3. Разпределете върху изпечената страна на пиците двете сирена, като първо ги разбъркате. Добавете панчетата, начупена на парчета. Поръсете с орехите и прибавете прасковите. Запечете под капак, докато сиренето се разтопи. Поръсете с рукола и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ