Царевица на BBQ с люто масло

Харисата ще придаде пикантна нотка на това обикновено барбекю.

06 July 2015 18:05
Царевица на BBQ с люто масло
40 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 277
  • маз 17
  • нас. маз 9
  • въгл 27
  • захар 6
  • фибри 3
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

100 г масло със стайна температура
1 с.л. течен мед
1 с.л. доматен кетчуп
2 едри скилидки чесън, счукан
2 с.л. хариса
6 кочана царевица (разполовете ги, ако имате повече от 6-има гости)

Приготвяне

1. Смесете маслото, меда, кетчупа, чесъна и малко сол и черен пипер и разбийте, докато получите напълно гладка смес. На този етап, ако готвите и за деца, разделете сместа в две купи, като добавите и разбъркате хариса само в едната. Пригответе четка за сладкиши за всяка смес.


2. Увийте всеки царевичен кочан в два листа метално фолио. Печете на скарата 30-35 мин, като ги обръщате, докато омекнат и леко се запекат. Ако искате да са по-запечени, просто ги развийте и ги сложете директно върху барбекюто за още няколко минути. Сложете ги в чинии и оставете всеки сам да ги намаже с масло по избор.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ