Aгнешко по великденски

Aгнешко по великденски

10 July 2015 06:49
Aгнешко по великденски
240 мин. Средно Порции 15

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1 малко агънце
2 кг пресни картофи
4 с. л. светъл соев сос
1 пакет краве масло
4 с. л. мед
10 скилидки чесън
6 клонки розмарин
пресен лук
джоджан
черен пипер
сол на вкус

Приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции и се правят не много дълбоки прорези. Стритият на паста чесън се смесва с малко сол, соевия сос, меда, част от маслото, една наситнена клонка розмарин и пипера и се разбърква добре. Картофите се нареждат в тавата за печене и се овкусяват с останалото разтопено масло и сол. Агнешкото се намазва добре от всички страни с ароматната смес и се поставя върху картофите, наливат се 300 мл вода и се слагат останалите клонки розмарин пресния лук и джоджана. Ястието се пече в пещ за около 4 часа до готовност на месото.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ