Торта Къртица

торта Къртица

15 July 2015 12:14
Торта Къртица
70 мин. Средно Порции 10

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

За тестото:
4 яйца
1 в.ч. захар
100 гр. маргарин
80 гр. черен шоколад
2-3 с.л. какао
1/2 к.ч. прясно мляко
1 в.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
някакъв конфитюр (по избор)

за плънката:
1 сметана
1 в.ч. прясно мляко
2-3 банана
парченца шоколад

Приготвяне

Разтапяме в един съд маргарина и шоколада. В друг съд пресяваме брашното, какаото и бакпулвера, в трети съд разбиваме яйцата със захарта и ванилията. Към тях добавяме и прясното мляко и конфитюра и разбиваме добре. Добавяме и шоколадовия сос и накрая и брашнената смес, и разбиваме до получаване на хомогенно кексово тесто. Тази смес я изсипваме в предварително намаслен и набрашнен дълбок съд, за да не полепва и печем в предварително загрята до 180 фурна, след което оставяме да се охлади. Охладеният кекс го обръщаме и издълбаваме от долната страна с помощта на нож и лъжица. Запълваме празното пространство с бананите и отгоре с разбитата сметана и слагаме шоколадовите парчета. Най-накрая го захлупваме с парчето, което издълбахме преди това и обръщаме кекса. Отгоре го намазваме с останалата сметана и го поръсваме с трохите останали от издълбаването на кекса, така че да го покрием целия и да се получи ефекта на издълбана от къртица дупка.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ