Ципура на фурна

Ципура на фурна

21 July 2015 15:30
Ципура на фурна
115 мин. Средно Порции 3

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

3 бр. ципура
4-5 домата
4 бр. средно големи картофа
3 лимона
3 средноголеми глави кромид
4-5 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер
риган
олио около 150-200 г
алуминиево фолио за покриване

Приготвяне

Нарязваме картофите доматите и лимона на кръгове. В тава нареждаме картофите, върху тях поставяме добре почистената риба. В корема на рибата поставяме кръговете от лимона и малко чесън. Върху рибата нареждаме нарязаният на кръгове лук и около нея нарязаните домати. Поръсваме с остатъка от чесъна ригана, солта и заливаме с олиото. Печем в загрята фурна около 55 мин. на 220 градуса, като 35 мин. печем покритата тава с фолио.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ