Топла салата от наденички, броколи и паста

Тази паста може да се сервира студена на следващия ден за обяд или на пикник в добре затворена кутия за храна. Не слагайте лютия червен пипер и руколата, ако има деца с вас.

18 August 2015 15:09
Топла салата от наденички, броколи и паста
20 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 383
  • маз 17
  • нас. маз 5
  • въгл 42
  • захар 5
  • фибри 3
  • прот 16
  • сол 1

Продукти

200 г сурова свинска наденица
1 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
250 г броколи, накъсани на розички
250 г паста мидички (или друга къса паста)
щипка едро смлян лют червен пипер
настърганата кора и сокът от ½ лимон
25 г рукола

Приготвяне

1. Загрейте скарата и печете надениците 10-12 мин, докато станат златистокафяви.


2. Междувременно загрейте зехтина в малък тиган, запържете лука за 6-8 мин, докато омекне, добавете чесъна и пържете още 1 мин. Оставете настрана.


3. Сложете да заври тенджера с вода и варете броколите 3-4 мин, докато омекнат, но все още са цели. Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги оставете настрана.


4. Добавете пастата във водата от току-що сварените броколи и варете, като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете добре и върнете в тенджерата.


5. Нарежете надениците на 2 см парчета и смесете с пастата, след това нарежете броколите на едро и добавете към пастата заедно със запържените лук, чесън, лют пипер, настърганата лимонова кора и сок. Смесете всичко с руколата и подправете със сол и черен пипер.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ