Безглутенов царевичен хляб с чили

Независимо дали трябва да избягвате глутена, или просто да го намалите, този хляб е перфектен за целта. Много лесен е, без мая и най-вкусен е прясно изпечен.

27 August 2015 14:49
Безглутенов царевичен хляб с чили
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 200
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 29
  • захар 3
  • фибри 1
  • прот 7
  • сол 1

Продукти

200 г царевично брашно или грис
280 мл бътърмилк (към 270 мл прясно мляко добавете 10 мл лимонов сок)
25 г масло
1 червена люта чушка, без семки, ситно нарязана
¼ ч.л. сода бикарбонат
50 г замразена сладка царевица, размразена
2 големи яйца, разбити

Приготвяне

1. Запечете леко царевичното брашно в сух тиган, за 3-4 мин, като разбърквате, докато се затопли и стане ароматно. Свалете от огъня, сипете половината в голяма купа и добавете млякото. Разбъркайте добре, покрийте и оставете да престои 2-3 ч.


2. Разтопете маслото в 25 см огнеупорен тиган (перфектният избор е чугунен) и загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). Добавете към накиснатото царевично брашно маслото и останалите продукти, включително останалото царевично брашно и ½ ч.л. сол. (Не избърсвайте тигана – остатъкът от маслото ще помогне на хляба да не залепне.)


3. Върнете тигана на котлона и усилете огъня. Налейте сместа вътре – трябва да чуете как зацвъртява. Преместете тигана във фурната и печете 15-20 мин, докато се надигне и стане златисто. Оставете леко да изстине и нарежете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ