Испански омлет със спанак

Това, което остане от тази вкусна тортила, може да го хапнете на другия ден в офиса или да го дадете на децата за училище.

03 September 2015 13:23
Испански омлет със спанак
10 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 209
  • маз 13
  • нас. маз 3
  • въгл 11
  • захар 2
  • фибри 2
  • прот 12
  • сол 0

Продукти

400 г пресен спанак
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязана
2 големи картофа, обелени и ситно нарязани
10 яйца

Приготвяне


  1. Сложете спанака в голям гевгир и оставете да кипне вода в чайника. Полейте бавно спанака с врялата вода, докато омекне, след това охладете под студена течаща вода. Отцедете спанака и го оставете настрана.

  2. Загрейте добре грила. Загрейте зехтина в незалепващ тиган и запържете внимателно лука и картофите за около 10 мин, докато картофите омекнат. Когато лукът се сготви, разбийте яйцата в голяма купа, овкусете със сол и пипер. Разбъркайте спанака с картофите, добавете яйцата и гответе, като разбърквате от време на време, докато малко се стегнат. Сложете омлета под грила, за да се запече отгоре. Прехвърлете омлета в чиния и го обърнете на другата страна в тигана. Довършете печенето и сервирайте на резени.


 


Съвети



  • За закуска на следващия ден пригответе сандвичи с омлет – един испански деликатес. Намажете резени чабата с майонеза и ги напълнете с омлет и нарязани домати.

  • Един голям омлет може да бъде чудесен повод да се събере цялото семейство около масата. Оставете го на стайна температура, така че всеки да може сам да си отреже порцията.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ