Паеля със зелен боб и скариди

Опитайте вкусът на Италия с тази рецепта

08 September 2015 15:30
Паеля със зелен боб и скариди
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 533
  • маз 12
  • нас. маз 3
  • въгл 53
  • захар 8
  • фибри 7
  • прот 49
  • сол 1

Продукти

2 с.л. зехтин
2 глави лук, ситно нарязани
4 скилидки чесън, тънко нарязани
8 пилешки горни бутчета, без кожата
225 г ориз за паеля
1 с.л. червен пипер
100 мл сухо бяло вино
850 мл горещ пилешки бульон, объркан с 2 големи щипки шафран
350 г зелен боб, почистен от страничните жилки и едро нарязан
1 голяма червена чушка, без семките, ситно нарязана
200 г сурови едри скариди (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в тиган за паеля или в голям тиган и запържете лука и чесъна за 5 мин. Избутайте ги на една страна и запържете пилешкото за 10 мин, като го обръщате, докато добие приятен цвят.


2. Объркайте месото и лука с ориза и червения пипер и налейте виното. Оставете го да поври и добавете бульона с шафран. Накрая сложете зеления боб и чушката и гответе


15 мин, като бъркате от време на време, докато оризът се свари и поеме бульона. Ако започне да засъхва, долейте малко бульон. Сложете скаридите за последните няколко минути, докато станат розови. Подправете обилно и оставете паелята да постои 1-2 мин, преди да я сервирате. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ