Лесна пасата

Ако имате място във фризера, може да го запълните с тази чудесна замразена пасата. Количество: около 750 г

09 September 2015 14:26
Лесна пасата
60 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 95
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 11
  • захар 11
  • фибри 4
  • прот 2
  • сол 2

Продукти

1 кг домати
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

Приготвяне

Нарежете на ситно доматите и ги сложете в тенджера със зехтина, солта и захарта. Похлупете и ги варете на тих огън, като бъркате често, докато доматите омекнат съвсем. Махнете капака. Ако пасатата изглежда прекалено течна, я оставете да поври още малко, за да се концентрира. Обикновено на този етап сосът се прецежда, но може да го смелите с ръчен блендер, така люспите няма да се усещат. Оставете пасатата да изстине и я сложете в удобни опаковки – от формички за лед (по едно-две кубчета за грейви сос) до кутии по 500 мл за супи, кърита и яхнии. Може да добавите чесън, зелени подправки, люти чушки, лук и целина, но не е задължително. 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ