Мармалад от тиквички и джинджифил

Ще се изненадате колко бързо растат тиквичките, така че, ако някои са наедрели твърде много в градината ви, ги откъснете и ги направете на мармалад с джинджифил. За 3 буркана по 500 мл

10 September 2015 11:05
Мармалад от тиквички и джинджифил
25 мин. Лесно Порции 0

  • ккал 44
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 11
  • захар 11
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

2 лимона
1 кг тиквички
50 г едро настърган джинджифил
1 кг захар с пектин

Приготвяне

Обелете 2 лимона с белачка за картофи, нарежете кората на ситно и изстискайте лимоните.


Обелете 1 кг тиквички, почистете ги от семките и ги нарежете на съвсем ситно. Сварете ги в голяма тенджера с половината лимонов сок, цялата нарязана кора и 50 г едро настърган джинджифил. Бъркайте често, докато тиквичките омекнат, но все още държат форма.


Сипете в тенджерата 1 кг захар с пектин и останалия лимонов сок. Бъркайте, докато захарта се разтвори, загрейте до завиране и оставете сладкото да къкри 10-15 мин, докато капка от него, пусната върху изстудена чинийка, стегне веднага. Оставете сладкото да поизстине за около 10 мин и го пресипете в стерилизирани буркани. Ще се съхрани до година. 

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ