Пушена сьомга с пъдпъдъчи яйца
Страхотна идея за тапас парти у дома

- ккал 327
- маз 14
- нас. маз 2
- въгл 31
- захар 3
- фибри 2
- прот 19
- сол 3
Продукти
6 пъдпъдъчи яйца, на стайна температура400 г пушена сьомга
6 филенца аншоа в зехтин, отцедени
12 резена хляб от багета
3 с.л. майонеза или айоли
12 коктейлни шишчета
Приготвяне
1. Кипнете вода в тенджера, сложете пъдпъдъчите яйца в цедка и ги сварете за 3 мин.
2. Пригответе купа със студена вода, извадете яйцата от тенджерата и ги потопете в купата, за да се охладят. Внимателно ги обелете и ги разрежете по дължина на половинки. Нарежете сьомгата на 2 см лентички и разрежете филенцата аншоа на 4 части.
3. Намажете хляба с майонезата или айоли. Сложете върху всяка филийка парченца сьомга, половинка пъдпъдъче яйце и 2 парченца аншоа. Забодете всяка филийка с коктейлно шишче, за да не се размества, поръсете с пипер и сервирайте.