Пушена сьомга с пъдпъдъчи яйца

Страхотна идея за тапас парти у дома

10 September 2015 11:25
Пушена сьомга с пъдпъдъчи яйца
10 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 327
  • маз 14
  • нас. маз 2
  • въгл 31
  • захар 3
  • фибри 2
  • прот 19
  • сол 3

Продукти

6 пъдпъдъчи яйца, на стайна температура
400 г пушена сьомга
6 филенца аншоа в зехтин, отцедени
12 резена хляб от багета
3 с.л. майонеза или айоли
12 коктейлни шишчета

Приготвяне

1. Кипнете вода в тенджера, сложете пъдпъдъчите яйца в цедка и ги сварете за 3 мин.


2. Пригответе купа със студена вода, извадете яйцата от тенджерата и ги потопете в купата, за да се охладят. Внимателно ги обелете и ги разрежете по дължина на половинки. Нарежете сьомгата на 2 см лентички и разрежете филенцата аншоа на 4 части.


3. Намажете хляба с майонезата или айоли. Сложете върху всяка филийка парченца сьомга, половинка пъдпъдъче яйце и 2 парченца аншоа. Забодете всяка филийка с коктейлно шишче, за да не се размества, поръсете с пипер и сервирайте. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ