Тортиля със спанак и сладки картофи

Тази тортиля е страхотно решение както за обяд, така и за вечеря. А защо не и за закуска?

11 September 2015 11:11
Тортиля със спанак и сладки картофи
60 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 306
  • маз 17
  • нас. маз 3
  • въгл 26
  • захар 5
  • фибри 5
  • прот 9
  • сол 0

Продукти

300 г бейби спанак
8 с.л. зехтин
2 големи глави лук, на тънки резени
4 средни сладки картофа (800 г), обелени и нарязани на тънки резени
2 скилидки чесън, ситно нарязани
8 големи яйца

Приготвяне

1. Сложете спанака в цедка и го попарете с вряла вода. Отцедете и след като леко се охлади, изстискайте от водата, като внимавате да не го смачкате много.


2. Загрейте 3 с.л. от зехтина в 25 см незалепващ тиган и задушете лука за 15 мин, докато омекне, но без да потъмнява. Добавете още 3 с.л. зехтин, картофите и чесъна. Разбъркайте с лука, подправете добре, покрийте с капак и гответе на умерен огън още 15 мин, докато картофите омекнат.


3. Разбийте яйцата в купа и добавете към тях сготвените зеленчуци и разбъркайте. Добавете попарения спанак и го разбъркайте, като внимавате да не раздробите картофите.


4. Добавете още 2 с.л. зехтин в тигана и изсипете яйчено-зеленчуковата смес. Покрийте с капак и гответе на слаб огън 20 мин, докато страните и основата станат златисти, а средата почти се втвърди. Минете с нож по ръбовете на съда, за да не позволите на тортилята да залепне.


5. За да обърнете тортилята, сложете върху тигана чиния и го обърнете. Плъзнете обратно тортилята в тигана с опечената страна нагоре и гответе още 5-10 мин, докато стане златиста отвсякъде. Отново минете с нож по ръба на тигана. Оставете да постои 5 мин, след това извадете върху дъска и нарежете на парчета. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ