Тортиля за пикник

Тази тортиля ще превърне всеки пикник в истинско празненство!

14 September 2015 11:36
Тортиля за пикник
35 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 289
  • маз 21
  • нас. маз 7
  • въгл 11
  • захар 0
  • фибри 1
  • прот 15
  • сол 1

Продукти

4 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
350 г млади картофи, нарязани
4 ивици пушен бекон, нарязан
6 големи яйца
85 г зряло сирене, настъргано

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в незалепващ тиган, добавете лука и картофите и пържете около 8 мин, като разбърквате внимателно, докато  омекнат, но без да покафеняват. Добавете бекона и пържете още 2-3 мин. Междувременно разбийте яйцата в голяма купа, подправете със сол и пипер, добавете сиренето.


2. Изсипете картофената смес в купата с яйцата и разбъркайте добре. Запазете излишната мазнина от тигана. Излейте сместа обратно и оставете да се готви, без да разбърквате, за 8 мин, докато дъното се стегне.


3. Обърнете тортилята в чиния и върнете в тигана, за да се изпече и от другата страна. Ако е нужно, добавете малко от отделената мазнина, гответе още 5 мин. Опаковайте за пикник или сервирайте нарязана на триъгълници със салата и хрупкав хляб. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ