Бърза паеля

Бърза и лесна паеля за вашето испанско меню

14 September 2015 12:01
Бърза паеля
15 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

голяма щипка шафран
200 г замразен грах
3 х 275 г бланширан ориз басмати
3 печени пилешки гърди, без кожа, накъсани на парченца
450 г размразен микс от морски дарове (скариди, калмари, миди), изплакнати
3 печени червени чушки, нарязани
175 г черни маслини
шепа нарязан пресен магданоз
1 лимон, на резени

Приготвяне

1. Загрейте 400 мл вода в голяма тенджера заедно с шафрана. Добавете граха и варете 2-3 мин, докато стане готов. Прибавете ориза и внимателно разбъркайте, докато се оцвети в жълто. Сипете пилешкото месо, морските дарове, чушките и маслините. Похлупете и гответе на умерен огън около 1 мин, като разбърквате от време на време, докато всичко се затопли. Добавете магданоза и разбъркайте отново.


2. Сервирайте в затоплена чиния с резени лимон отстрани.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ