Паеля с миди и свинско

Тази паеля е голямо удоволствие за тези, които обичат чорисо. С нея ще усетите средиземноморския вкус при всеки повод.

15 September 2015 12:24
Паеля с миди и свинско
40 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 574
  • маз 27
  • нас. маз 8
  • въгл 60
  • захар 6
  • фибри 4
  • прот 28
  • сол 1

Продукти

4 с.л. зехтин
400 г свински бут, нарязан на парчета
2 скилидки чесън, нарязани
1 глава лук, ситно нарязана
200 г колбас чорисо, нарязан на дребни парченца
400 г ориз за паеля
1 с.л. пушен или обикновен червен пипер
400 г консерва чери домати
1 л горещ зеленчуков бульон
200 г бейби спанак
200 г миди, почистени

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в тиган за паеля или в широк тиган. Запържете свинското месо за 5 мин, докато стане леко кафеникаво, но да не е сготвено напълно. Извадете от тигана и оставете настрана в чиния. Сипете останалия зехтин в тигана и добавете лука, чесъна и чорисото. Гответе около 5 мин, докато лукът омекне, а чорисото започне да става хрупкаво и се освободи от мазнините си.


2. Добавете ориза и червения пипер, разбърквайте около 1-2 мин, докато оризът се покрие добре с червения пипер. Може да го приготвите до 1 ден предварително и да го приберете в хладилника.


3. Сложете цялата консерва домати в тигана с ориза заедно със свинското и 900 мл от зеленчуковия бульон. Кипнете, намалете огъня и оставете да къкри около 20 мин, докато оризът поомекне. Сложете спанака в гевгир и го полейте с вряла вода, така че листата да омекнат.  Добавете го в тигана заедно с мидите, сипете останалите 100 мл зеленчуков бульон и гответе още 10 мин. През това време мидите трябва да се отворят (изхвърлете тези, които останат цели) и оризът напълно да омекне. Сервирайте направо с тигана.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ