Треска с домати и мащерка

Бързо, лесно и много вкусно!

16 September 2015 11:22
Треска с домати и мащерка
15 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 172
  • маз 4
  • нас. маз 1
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 1
  • прот 27
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
400 г консервирани нарязани домати
1 препълнена ч.л. светла кафява захар
няколко клонки мащерка, листата откъснати
1 с.л. соев сос
4 филета от треска или друга бяла риба

Приготвяне

1. Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и пържете 5-8 мин, докато леко покафенее. Добавете и разбъркайте доматите, захарта, мащерката и соевия сос, кипнете.


2. Оставете да къкри 5 мин, след това добавете рибата в соса. Покрийте съда и задушавайте 8-10 мин, докато рибата започне леко да се разпада. Сервирайте с печени или варени на пара картофи. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ