Бързо пиле по испански

Бързо, лесно и по испански вкусно!

16 September 2015 11:28
Бързо пиле по испански
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 310
  • маз 5
  • нас. маз 1
  • въгл 17
  • захар 0
  • фибри 3
  • прот 43
  • сол 0

Продукти

1 голяма глава лук, нарязана
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън, смачкана
8 пилешки бутчета, обезкостени и без кожа
2 ябълки, почистени и нарязани на кубчета
100 г сушени сини сливи без костилки
150 мл бяло вино
шепа нарязан магданоз

Приготвяне

1. Загрейте тиган с дебело дъно на силен огън, сложете зехтина и лука. Разбъркайте и гответе 2 мин, добавете чесъна.


2. Добавете пилешкото месо и гответе няколко минути, като го обръщате, за да се запече от всички страни. Добавете нарязаните ябълки и сливите, разбъркайте, налейте виното и кипнете.


3. Покрийте с капак и гответе 20 мин, докато месото омекне. Поръсете с магданоза и сервирайте с картофено пюре, ако желаете. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ