Гъби с горчичен крем върху препечена филийка и чаша сок

Вкусна и полезна закуска!

17 September 2015 11:49
Гъби с горчичен крем върху препечена филийка и чаша сок
5 мин. Лесно Порции 1

  • ккал 231
  • маз 7
  • нас. маз 2
  • въгл 28
  • захар 16
  • фибри 4
  • прот 13
  • сол 0

Продукти

1 филия пълнозърнест хляб
1 ½ с.л. леко крем сирене
1 ч.л. олио
3 шепи малки печурки, нарязани
2 с.л. обезмаслено прясно мляко
¼ ч.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. нарязан див лук
150 мл портокалов сок, прясно изцеден или от кутия

Приготвяне

1. Препечете хляба и го намажете с малко от сиренето (не слагайте масло).


2. Междувременно загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие и запържете гъбите, докато омекнат, като разбърквате често. Добавете с лъжица прясното мляко, останалото сирене и горчицата. Разбъркайте добре, докато се смесят. Изсипете гъбите върху препечената филийка, поръсете отгоре с дивия лук и ги сервирайте със сок.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ