Рибени пръчици с грахово пюре

Лесно ястие за обяд

23 September 2015 10:34
Рибени пръчици с грахово пюре
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 391
  • маз 15
  • нас. маз 4
  • въгл 44
  • захар 9
  • фибри 12
  • прот 22
  • сол 2

Продукти

6 рибени пръчици
175 г замразен грах
½ с.л. олио
1 с.л. лимонов сок и резенчета за сервиране
2 пълнозърнести тортили със семена
2 моркова, едро настъргани
1-2 корнишона, нарязани (може и кисели)

Приготвяне

1. Гриловайте или изпечете рибените пръчици, като следвате инструкциите на опаковката. Междувременно сварете граха за 3 мин, отцедете го, добавете олиото и лимоновия сок и разбийте с ръчен пасатор (или кухненски робот), докато получите гладка смес. Подправете със сол и черен пипер. Може да добавите и още малко лимонов сок, ако желаете.


2. Затоплете тортилите. Намажете ги с граховото пюре, поръсете с морковите и сложете отгоре рибените пръчици и корнишоните. Навийте ги и хапнете, докато са още топли, с добре изстискан лимон отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ