Агнешко с билки, печен патладжан и леща

Чудесна рецепта, която би подхождала с чаша червено вино.

23 September 2015 10:58
Агнешко с билки, печен патладжан и леща
45 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 551
  • маз 23
  • нас. маз 7
  • въгл 42
  • захар 13
  • фибри 15
  • прот 45
  • сол 2

Продукти

1 патладжан, разполовен по дължина
1 с.л. олио и още за намазване
2 средно големи глави червен лук, нарязани на полумесеци
300 г агнешки котлети “корона”, мазнината отстранена
1 с.л. нарязан пресен розмарин
250 г черна леща от консерва
по 1 шепа листа мента и магданоз
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. печени кедрови ядки (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С. Набодете патладжаните на няколко места и ги полейте с олио. Сложете  лука в малка тавичка, поставете отгоре патладжана и печете 20 мин. В това време подправете агнешкото месо с пипер и го поръсете с розмарина. Добавете го в тавата при зеленчуците и печете още 25 мин, докато всичко се сготви. Извадете агнешкото, покрийте и оставете да престои 5 мин.


2. В това време затоплете лещата. Нарежете патладжаните на кубчета и ги объркайте в купа с лещата, лука, ментата, магданоза, оцета, останалото олио и кедровите ядки, ако използвате. Нарежете агнешкото на котлети и сервирайте със салатата от леща и патладжан. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ