Пилешка джърк салата с папая

Често можете да видите много излишна мазнина върху пилешките пържоли от бутче дори когато са без кожа. Отстранете я с помощта на кухненската ножица.

24 September 2015 10:45
Пилешка джърк салата с папая
12 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 485
  • маз 29
  • нас. маз 6
  • въгл 13
  • захар 5
  • фибри 8
  • прот 39
  • сол 1

Продукти

3-4 (в зависимост от размера) червени цикории
4 пилешки пържоли от бутче без кожа, мазнината отстранена
3 ч.л. олио
1 лайм, сокът от ½ , другата нарязана на 2
1 ч.л. подправка джърк (вижте рецептата на GoodFood.bg)
2 ч.л. пресен риган
2 ч.л. желе от червен касис
2 ч.л. червен винен оцет
1 папая, разполовена, почистена от семките, обелена и нарязана
1 авокадо, обелено, без костилка и нарязано
млади картофи, за сервиране (по желание)

Приготвяне

1. Цикорията има крехки листа, прикрепени към твърда основа. Напипайте къде започват листата и ги отрежете, а основата нарежете на едри резени и оставете настрана.


2. Сложете пилешките пържоли в купа и добавете 1 ч.л. олио, сока от лайм, джърк подправката и ригана. Разбъркайте добре и изпечете месото на грил тиган за 10 мин, като го обърнете веднъж по средата на времето. Извадете от тигана, покрийте с чиния и оставете настрана, докато в това време бързо изпечете резените цикория.


3. Сложете желето от касис, оцета и останалото олио в голяма купа и разбъркайте. Добавете папаята, авокадото и листата от цикорията, но не разбърквайте. Нарежете пилешкото, добавете го към салатата заедно с изпечените резени цикория и разбъркайте добре. Сложете в чинии, изстискайте отгоре резените лайм и сервирайте топло, с пресни картофи, ако желаете. 

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ