Салата с пушена сьомга и грейпфрут

Лесна салата, пълна с полезни вещества!

25 September 2015 14:24
Салата с пушена сьомга и грейпфрут
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 291
  • маз 18
  • нас. маз 4
  • въгл 11
  • захар 11
  • фибри 5
  • прот 23
  • сол 1

Продукти

2 грейпфрута
1 голяма глава фенел, нарязана много тънко
1 малка глава червен лук, тънко нарязана
100 г кресон
4 филета топло пушена сьомга
2 ч.л. семена фенел, леко счукани

ЗА ДРЕСИНГА
2 ч.л. течен мед
1 препълнена с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. зехтин екстра върджин

Приготвяне

1. Обелете грейпфрута, почистете го от семките и бялата ципа. Нарежете го на парченца върху купа, като изцедите в нея останалия сок от кората.


2. За дресинга смесете сока от плодовете с меда, горчицата и зехтина. Подправете на вкус.


3. Разбъркайте парченцата грейпфрут с фенела, лука, кресона и половината от дресинга. Прехвърлете в чиния за сервиране. Накъсайте отгоре сьомгата, полейте с останалия дресинг и поръсете със семената фенел.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ