Тайландска салата с пиле

Лесна и полезна салата, богата на калций и фолиева киселина

30 September 2015 12:01
Тайландска салата с пиле
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 332
  • маз 20
  • нас. маз 3
  • въгл 16
  • захар 16
  • фибри 5
  • прот 23
  • сол 1

Продукти

1 глава китайско зеле, ситно нарязано
2 сварени пилешки гърди или 200 г пилешко месо, накъсано
1 манго, обелено, почистено и тънко нарязано
връзка мента, само листата
6 стръка пресен лук, нарязани диагонално
3 с.л. солени фъстъци или кашу, едро начупени

ЗА ДРЕСИНГА
сокът от 4 лайма
4 с.л. сусамово олио
щипка захар
струйка рибен сос
2 големи червени люти чушки, без семената, ситно нарязани

Приготвяне

1. За дресинга смесете всички продукти и бъркайте, докато се разтвори захарта.


2. В голяма купа смесете съставките за салатата без ядките. Добавете дресинга и поръсете с черен пипер. Прибавете ядките и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ