Салата с хумус и гриловани зеленчуци

Нискокалорична и много полезна салата

30 September 2015 15:34
Салата с хумус и гриловани зеленчуци
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 269
  • маз 17
  • нас. маз 2
  • въгл 20
  • захар 13
  • фибри 9
  • прот 9
  • сол 1

Продукти

3 червени чушки, разполовени
3 с.л. зехтин
2 тиквички, тънко нарязани по дължина
1 голям патладжан, тънко нарязан по дължина
8 с.л. хумус
сокът от 1 лимон
малка скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. сумак
2 големи шепи рукола
чабата, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Намажете чушките с малко зехтин и ги запечете за 30 мин, докато омекнат, като ги обърнете по средата на печенето. Прехвърлете ги в купа, покрийте с фолио и оставете настрана.


2. Междувременно загрейте силно голям грил тиган. Поръсете тиквичките и патладжана със зехтин и запечете от всяка страна, докато се получат кафяви ивици. Обелете чушките и премахнете семената. Накъсайте ги на дълги ленти.


3. Разпределете хумуса в чиния. Смесете лимоновия сок и чесъна. Разбъркайте със зеленчуците и половината от сумака. Разпределете върху хумуса. Отгоре поръсете с руколата и останалия сумак. Сервирайте с чабата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ