Шоколадов мус с портокалов ликьор и физалис в шоколадов дип

Интересен десерт, подходящ за различни поводи.

12 October 2015 14:41
Шоколадов мус с портокалов ликьор и физалис в шоколадов дип
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 327
  • маз 21
  • нас. маз 10
  • въгл 19
  • захар 15
  • фибри 3
  • прот 10
  • сол 0

Продукти

140 г шоколад с портокал, натрошен
50 г физалис
5 яйца, белтъците отделени от жълтъците
2 с.л. портокалов ликьор

Приготвяне

1. Разтопете шоколада в стъклена купа на водна баня, като внимавате дъното на съда да не се докосва до къкрещата вода, иначе шоколадът може да стане зърнест. Ако имате печка ага, може да оставите купата върху черния емайл, докато шоколадът се разтопи. Дръпнете съда от топлината.


2. Дръпнете листчетата на плодчетата физалис назад, така че да може да ги държите. Топнете физалиса в шоколада и го оставете да засъхне върху хартия за печене.


3. Започнете да добавяте жълтъците един по един към поизстиналия разтопен шоколад, като разбърквате внимателно. След това добавете портокаловия ликьор.


4. В отделна купа разбийте белтъците до меко връхче и ги объркайте внимателно в шоколада с жълтъците. Прехвърлете муса в купички и го охладете за 2 часа. Сервирайте го с физалиса.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ