Яйца с картофки

Перфектни за обилна закуска

12 October 2015 16:12
Яйца с картофки
40 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 457
  • маз 30
  • нас. маз 5
  • въгл 37
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 11
  • сол 0

Продукти

400 г млади картофи
4 с.л. зехтин
1 глава лук, тънко нарязана
2-4 яйца
няколко щипки червен пипер
шепа ситно нарязан магданоз

Приготвяне

1. Нарежете картофите на средно големи парчета и ги подсушете с чиста кърпа. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете картофите и лука на бавен огън за 20-25 мин, като от време на време разбърквате. Щом картофите станат златисти и са готови, посолете ги.


2. Освободете си 2-4 места в тигана и чукнете яйцата в тях. Запържете ги, докато белтъците стегнат, и разкъсайте жълтъците. Поръсете с червен пипер и магданоз и сервирайте, докато е горещо.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ