Палачинки с канела и кисело мляко

Сладко предложение за начало на деня

12 October 2015 16:26
Палачинки с канела и кисело мляко
20 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 75
  • маз 2
  • нас. маз 1
  • въгл 12
  • захар 3
  • фибри 1
  • прот 3
  • сол 0

Продукти

ЗА СУХАТА СМЕС
500 г брашно с набухвател
4 препълнени с.л. захар
1 препълнена с.л. канела

ЗА ЕДНА ДОЗА
125 г кисело мляко
1 голямо яйце
2 с.л. мляко
малко масло, за пържене
кленов сироп или шоколадов крем с лешници, за сервиране

Приготвяне

1. Пригответе сместа, преди да потеглите, като смесите сухите съставки в купа, за да може канелата да се разпредели равномерно. Пресипете я в кутия и я затворете.


2. Сложете киселото мляко в купа или кана, добавете яйцето и млякото и разбъркайте с вилица. Отмерете половин чаена чаша суха смес, пресипете я в купа, направете кладенче в средата и сипете сместа с киселото мляко. Разбийте до гладко тесто.


3. Загрейте тиган и разтопете бучка масло. Гребнете от сместа с лъжица и я пуснете в тигана, като оставяте по малко място между палачинките. Запържете ги за 2-3 мин, докато по сместа избият мехурчета. Обърнете ги, пържете, докато стегнат, и ги извадете в чиния. Добавете още малко масло и продължете да пържите. Сервирайте палачинките с топинг по ваш избор.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ