Гранола с плодове и шоколад

Интересно предложение за закуска

12 October 2015 16:49
Гранола с плодове и шоколад
40 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 428
  • маз 15
  • нас. маз 6
  • въгл 60
  • захар 38
  • фибри 8
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

300 г овесени ядки (ако е възможно, смес от фини и по-едри)
50 г сушени кокосови стърготини
50 г белени тиквени семки
85 г тъмна захар мусковадо
3 с.л. олио
3 с.л. кленов сироп или мед
по 100 г стафиди, сушени череши или сушени боровинки, нарязани кайсии
100 г черен шоколад
летни плодове и мляко, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 130ºС (110ºС с обдухване). Сложете овесените ядки, кокосовите стърготини, тиквените семки и захарта в тавичка и объркайте добре с ръце. Смесете олиото с кленовия сироп и поръсете сухата смес, като я бъркате, докато се овлажни равномерно. Запечете за 40 мин, като разбъркате по средата на времето. Оставете гранолата да изстине.


2. Разбъркайте я със сушените плодове. Нарежете шоколада на дребно, объркайте го и прехвърлете гранолата в плик или в кутия. Ще се запази до 4 седмици. Сервирайте с летни плодове и мляко.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ