Барселонска багета

Вкусен старт на деня с хрупкава багета

12 October 2015 17:06
Барселонска багета
0 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 402
  • маз 13
  • нас. маз 3
  • въгл 55
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 14
  • сол 2

Продукти

1 багета
2-3 с.л. зехтин
2 едри зрели домата
4 резена шунка серано или подобна
шепа листа рукола

Приготвяне

Разрежете багетата по дължина и я поръсете отвътре със зехтин. Разполовете доматите и изстискайте вътрешността им върху хляба (вижте съвета как да оползотворите останалия домат), подправете на вкус. Подредете шунката върху едната половинка багета и я поръсете с руколата. Покрийте с другата половина и притиснете сандвича. Нарежете го на 3-4 парчета и ги увийте стегнато във фолио.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ